KENGKAWAN

Friday, 8 July 2011

Nak Makan Burung Unta?

.



Mata kamu yang bulat...







Daging burung unta panggang

RM28.00 / 100 gm







Sate burung unta

RM10.00 / 6 cucuk






Teloq unta...oppss...teloq burung unta.

Tak beli sbb camne nak masak...kulit tebal...









T-Shirt kulit gambo burung unta

RM28.00 sehelai



    matcham -matcham macam - macam lagi lah ada...
pergi lah sendiri...huahaha...





.




38 comments:

bujal X said...

sedap kah?

AI said...

Bujal - sedap juga...tapi itu sate ade liat sikit...

szar said...

ada rase unta tak??

AI said...

szar - rase burung + unta...huahahaha

Syahiddmilikku said...

mahal jugak sate dia..rasa dia mahal gak ke kak al? kat sini ada jual telur burung tu, 150 dirham sebijik! baik beli enjin F1.

nuwairani ismail said...

sedap tak daging burung unta? mahalnye sate burung unta..kalau kat sabah, yg glemer daging rusa...baru rm13 sekilo.

AI said...

Syahidd - sbb nak rase kan, beli jugak lah...rase dia boleh la, tp x brape ingat sbb dpt sikit je, yg lain abis dimakan anak2...

AI said...

Nani - daging panggang/salai tu sedap gak...sekilo RM280...huhu

Cheq Sue said...

al... cheq sue teringin jugak nak rasa somtin base on ostrich tapi x pernah berpeluang lagi..

Mawar Berduri said...

burung unta....




sedap ker sate burung unta?

Ida,Japan said...

akak tak pernah mkn daging burung unta ni...apa rasanye erk, mahal tul kn AI

AI said...

Cheq Sue - bebile nanti pegi le jalan kat PD Ostrich Farm tu...mcm2 adaaa...

AI said...

MB - sedap juga...tapi ari tu ade liat sikit laa...

AI said...

Ida, Japan - rase nye ok gak...yg salai tu dah bubuh perasa kot, manis2 gitu...beli sikit je nak rase sbb mahal...

en_me said...

penah pijak telur burung unta, keras macam batu.. ahaks

AI said...

en_me - ye la kan...camne la dia bwk dlm perut dia tu kan...

DrSinga said...

ada try pijak tak?

gadisBunga said...

bela sekor best nih!

AI said...

DrSinga - dah try...mmg x pecah... yg kat area kedai tu telor ori...kt kawasan bwh tu replika telor ostrich buat dr batu...huhu

AI said...

GB - bole la GB naik gi keje...ganti keta...save minyak!!! hihihi

^baju kurung^ said...

skali skala rse daging ostrich pn sdap jgak.
ostrich ensem!!!hihi

Al said...

sdp lg daging landak..hihi

burung unta x penah rs,tp klo bg free nk je..

AI said...

^baju kurung^ - ensem...hehe...manja lagi tu...makan di tapak tangan...

AI said...

AL - amboi..nk free aje..sape nk bagi RM280/se kg! gi beli sendiri!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huish..mahainya ..huhu sedap tak ? kalo sedap berbaloi gak ..huhu....nak pegi tapi kat mane?

AI said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡
- mmg mahal...bli 100 gm je utk rase, daging panggang tu...sedap jugak rase nye, sbb dah letak perisa. dekat PD Ostrich Farm, Port Dickson, N9.

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Al,

Akak tak pernah makan daging burung ni, tapi daging ayam belanda pernah.

sis intan said...

salam ziarah. me geli sket dgn burung unta ni :)

ady said...

as-salam AI
sedap ke daging burung unta tu...tak pernah mkn....rasa daging tu macam mana...?

wahida said...

daging burung unta tu nak masak apa? huwaaa!! mcm tak tergamak lak nak mkn....huhu....

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

gua cadang nak bela sekor, telur die tu gua nak buat telur masin, bleh tahan 5 bulan tak habis rasanyer hehehe

AI said...

Kunang-Kunang -
Waalaikumsalam Kak Ani,
sedap juga rase nye ..ayam belanda pon saya pernah makan sbb dulu2 abah bela...kluk kluk kluk...

AI said...

sis intan - hehe...saya pon x pegi dekat2...geli gak...& takut kene patuk...naya!

AI said...

ady -

salam ady...sedap juga, nak describe rase camne x reti pulak...tapi boleh makan lah...

AI said...

wahida - haha...bukan beli yg mentah (xde pon rase nye)...beli yg dah siap panggang tu..makan aje...

masa makan tu tutup mate kalo x tergamak...hikhik

AI said...

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK -

- JYT suda tukar nama ka...
- bela sekor camne dia nk berteloq...
- kalo buat telor asin, 5 bulan pon x masin lagi kot...sbb kulit nye yg amat tebal itu...

AI said...

sis intan - nape susah nak letak komen kt blog u...dicoba coba masih nggak bisa...hikhik...

shah rizal said...

salam.. tumpang tanya.. mana nak makan burung unta ni? kat mana ada jual?