KENGKAWAN

Monday, 19 September 2011

Penunggu

☺☺☺



Nampak sangat x berjaga...sampai dah ade penunggu. Wahhh ini sangat bahaya, jadi... sebelum mengganggu seisi rumah baiklah dihapuskan.


 





Sampai dah berumahtangga dan beranak pinak dia disitu. Pagi tadi dah selamat kene tetak ...


* update...(20/9/2011)





* diambil petang semlm setelah dipancung pagi nye...






* pagi tadi...dia dtg lagi walopon rumah nye dah xde...



☺☺☺

37 comments:

Kakzakie said...

Nasiblah dia kenapa menumpang ditempat yg tak dibenarkan oleh tuannya....:)

ady said...

as-salam AI
kesian dia....dah mati lah dia....

Cheq Sue said...

kejamnya...tetak ko!

kucingorengemok said...

muka senyum yang atas tak jadi, muka senyum yang bawah jadi... komen takde kena mengena dengan gambar atau entri, hihi

kakngah said...

geliiiiiiiiiii tgk lobang2 sarang tuh!

NM02 said...

tu la.. sape soh tumpang tak kasi salam.. hehehe

AI said...

Kakzakie -


ye lah kan...seblm bahayakan kite...bye2 lah...

AI said...

ady -

hehe...balut plastik, tebang & buang...rase nye hidup lg lebah tu...

AI said...

Cheq Sue -


hehe...kejam bertempat ni...x dosa kan kan...

AI said...

kucingorengemok -

KOG ni mesti byk mkn kt open haus ni kankan...

AI said...

kakngah -

Ngah...lupe nk amik madu nye...hehe

AI said...

NM02 -

kan kan...dah kene halau...

Ida,Japan said...

lebah ke tu AI...yapp..bahaya2...baik hapuskan he..he

AI said...

- lebah kecik2...walopon kecik mesti bahaya kan...

zonaku said...

dia x kasik salam dulu ker?????


bayar deposit sewa ker apa ke...

en_me said...

jangan smpi kena balas dendam sudah.. ahaks

Ucu Faridah said...

madu lebah baik utk kesihatan...
tapi sang lebahnye bahaya....

ieda said...

ishhhh debar akak .. ingatkan ape :)

Kunang-Kunang said...

Al, Akak dulu pernah juga lebah buat sarang di pokok bunga kertas yang jarang akak pegi dekat pokok tu.

Tiba waktu rajin akak nak cantaslah sikit2 dahannya, Allah nak melindungi akak, tiba ternampak sarang lebah ni (tak jadi sarang sebenar penumbuk orang lelaki rasanya).

Akhirnya panggil Jabatan Penyelamat Awam Malaysia (JPAM), harap betul namanya tu, mereka ni expert sungguh, kejap jer dah selesai semuanya.

DrSinga said...

sakit ooo!!! kalau menatang tu gigit!!

DrSinga said...

menatang angkut-angkut kan??

AI said...

zonaku -

PATI mane de nk bg salam ke, byr dep sewa ke, sbb tu kene buat pemutihan...hahaha

AI said...

en_me -

adoiii...pagi tadi dia dtg balik la...jgn le bls dendam, saya x bersalah...hehe

AI said...

Ucu Faridah -

hehe...tp yg ni xde madu kot..kecik aje...

AI said...

ieda -

hehe...kite pon debar gak...takut kene sengat!!!

AI said...

Kunang-Kunang -

Kak Ani...seb baik sarang tu kecik je...balut plastik pastu terus tetak dan buang...

AI said...

DrSinga -

doc...bukan angkut2 tu...montot nye belang2 kuning itam tuh...

wahida said...

menatang apakah ini?

AI said...

wahida -

penyengat kot...cam lebah tapi kecik...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huish..cam lebah je? lebah pokok ye? bahaya gak ni ....

Aku Ibu Muda said...

binatang apa tu?

AI said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ -

lebah kot...takut menyengat sbb tu tetak pokok tu...

AI said...

Aku Ibu Muda -

lebah kecik...montot belang kuning itam...

ORLANDO AHMAD said...

gua kalo serangga ni geli sikit

nuwairani ismail said...

eiiii! rupe apa tuh? gelinya!!!!

AI said...

ORLANDO AHMAD -

ala ustad ni...serangga tu pon geli...kalo cicak ye le geli...eeee

AI said...

nuwairani ismail -

Nani...lebah buat sarang kt pokok kaktus...dah selamat kene tetak...