KENGKAWAN

Wednesday, 21 September 2011

Apa Yang Istimewa Nya

♥♥♥



Gambar kedua-dua bunga ni diambil masa lalu di satu kawasan perumahan tanpa pengetahuan tuan rumah...x pe kan...ooo tuan bunga mintak halal yer...



Tapi nape sampai nak masuk blog...sebab...





* unik nya bunga ni...masa putik warna putih...bile kembang jadi warna merah...magic kan






* yg ni pulak...sekali pandang cam orkid plastik...pandang lagi...ehhh betul punye lah...



p/s - seblm ade blog dan hp ade camera, x pernah pon kesah pasal bunge ke, serangga ke...tetibe lak sekarang jadi cenggini...hehehe...dan ade plk nk bawak kite gi chiang mai utk amik gambo bunge...hahaha...tunggu aje la, kalo jadi boleh gelak guling2...kalo x jadi...tunggu je aku asik menjeling...kahkahkah...




♥♥♥




    


40 comments:

Kakzakie said...

Kakak pun suka tengok bunga. Tanam tak menjadi pulak. Bunga orkid kakak semua tak berbunga. Kena tunggu bertahun adalah sesekali. Sedih...

Cheq Sue said...

thats y la skrg ni kalau nak buat n3 pasal munge2 ni mesti teringat kt al..

zonaku said...

bunga kat headr tu pun cantik. cam blh makan jer

kakngah said...

kalau g rmh onkawen.. ko amik tak gambar bunga telo??

AI said...

Kakzakie -

sabar lah ye...sedih jugak ni...

AI said...

Cheq Sue -


hehe...bagus jugakkan...ade gak org ingat kt kite...

AI said...

zonaku -

mcm cookies? hehehe...yg ni amik kt kg kite...duri nye tajam2...

AI said...

kakngah -

Ngah - org skang kawen dah x ber bunge telor...

ieda said...

bila ada camera besar lagi syok masa tuu ashik nak snap gamabr je .. belilah dslr lagi havoq ekekek lupe sekejap .. :)

AI said...

ieda -

bile ade gajet canggih2 ni nti x reti gune lak hehehe...
lagi kan malu le nk usung kamera besor2 tuh...hihi

syiela said...

cantiknya...

AI said...

syiela -

mekasehhh...hehe

ORLANDO AHMAD said...

Gua siap beli kamera canggih utk blog Gua, tapi bile wat entry asik2 Gua recycle gambar2 lama...

kesuntukan masa.. ngeh3

nuwairani ismail said...

cantik sgt gmbr bunga tu...nak ikot jugak gi chiang mai!!!

en_me said...

ammvoiii makk sonoknyer nak gi chiangmai tewwww.. ehehe

Ucu Faridah said...

org pompuan dgn bunga mmg x dpt dipisahkan..(iye ke..?)

AI said...

ORLANDO AHMAD -

ostad...kengkunun bizi sgt le tuh...(eh... tu gambo ostad masa kekecik ek?)

AI said...

nuwairani ismail -


Nani...rase nye gi chiang mai dlm mimpi je kot...huaaaaaaa...

julietchun said...

bunga yg atas tu mcm sy selalu tgk di hutan2 je.

AI said...

en_me -

rase nye ade yg asik kene jeling je nti...selalu cenggitu tau...huhuhu

AI said...

Ucu Faridah -

iye ke ucu... hehehe... bolehhhh...ade je yg x suke bunge...

AI said...

julietchun -

juliet pegi utan mane ni...yg tu kt umah org tau...agak nye dia amik kt utan kot...

Khairul Antasha said...

cantik kan bunga tu...

AI said...

Khairul Antasha -

cantik tp x wangi...

Liza said...

mmg cantek bangat gmbar bunga tu, mst org yg snap gmbor tu pun cantek jugak kan...

Rabiatun Adawyah said...

assalamualaikum..cantik2..belum pernah tengok pun species ni :)

ORLANDO AHMAD said...

ha ah... gambor zaman skolah rendah.

chichi said...

canteknye kak bunga2 tu..suka tengok

NM02 said...

cantek, cantek dan cantek

ady said...

as-salam AI
cantiknye bunga tu..MACAM bunga orkid pun ada aje..tapi tak pernah npk bunga macam tu...

AI said...

Liza -

stetmen liza - 'mst org yg snap gmbor tu pun cantek jugak kan...'
membuat kite tersipu2 malu sambil angguk2...kahkahkah...perasan btol la org tu...hehehe

AI said...

Rabiatun Adawyah -

waalaikumsalam...

kite pon baru pestaim tgk ni..hehe

AI said...

ORLANDO AHMAD -

comey gak ostad kekecik ek...skang comey lagi x? hehe

AI said...

chichi -

tgk je tau...kite pon snap kt umah org je tu...hehe...

AI said...

NM02 -

maceh maceh maceh...

p/s - syyyyy snap curi2 kt umah org...

AI said...

ady -

salam en ady,

yg oren tu mmg orkid kan...yg putih merah tu xtau la bunge ape...

DrSinga said...

cer tanya gadis Bunga...

Kunang-Kunang said...

Al,

Bunga dalam gambar nombor 1 tu nama dia orang panggil Bunga Jasmin Belanda, bau dia wangi terutama petang/senja.

Yang No 2 tu orkid jenis cattleya, akak ada orkid ni. Bunganya tahan bila dah kembang.

AI said...

Kunang-Kunang -

Kak Ani, baru saya tahu...tapi mungkin masa amik gambo tu tghri, jd xde bau ape2...

Orkid tu nampak mcm plastik kan...saya dah tgk kak ani nye blog orkid tu...wahhh mmg cantek2...kalo dekat nak amik gambar...

Hanih Borhan said...

lawa bunga tu!