KENGKAWAN

Monday, 12 September 2011

Lantana Camara Si Tahi Ayam

♥♥♥


Nama diluar negeri kemain glamer...bile datang Msia jadi 'Tahi Ayam'. Kesian dia...rupa cantik. Orang Msia x pandang pada rupa, tapi pandang pada poket bau nye. Walo rupe ko cantik, kalo poket kosong bau nye busuk dapat lah nama yang busuk jugak...



Jom tengok si 'Tahi Ayam'...













* Masa En Asben sibuk mencari pokok bunge 'Maya Karin' - (drSinga kabo nama baru utk Harum Sundal Malam kt Floria, Putrajaya aritu), haku sibuk amik gambo bunge2 kat Sg Buluh tu dgn hp yg dah nak abis bateri!!!

* Sape2 yg ade kamera canggih tu jgn le senyum sinis nengok gambo2 ni yerrr... T_T




♥♥♥

32 comments:

wahida said...

cantiknya pic ke 4 tu...

miloais said...

bau dia kuat sangat
tu pasal iols tak berapa gemar...
ekekekek

but seriously - bunga ni sokmo macam terbiar kan???
may be sebab nama tak glamer kan???

kakngah said...

aku pggl bunga jepun.

Hantu Kak Limah said...

tetibe teringat filem green lantern...x same ke. bunyi dia...hehhehhehehhee...
taik2 pun cantik...

bujal X said...

baunya takde la busuk mana~~

julietchun said...

tu pon kategori bunga taik ayam ke? baru tau.

AI said...

wahida -

tu yg plg merah kan...

AI said...

miloais -

hehe...mmg xde org tanam kt umah kan...kat tepi2 jln je ade...

AI said...

kakngah -

Ngah...lain pulak nama nye ye...

AI said...

Hantu Kak Limah -

haha..dpt idea utk teka teki...taik ape yg cantik! hehehe

AI said...

bujal X -

yg pasti nye xde la bau taik ayam pon kan...

AI said...

julietchun -


ni le bunge taik ayam yg kite kenal dr kecik2 dulu...

ade lg jenis lain kan yg kelopak nye lebih besar...

Kakzakie said...

Al kalau kakak bunga tahi ayam lain yg boleh terurai. Baunya pun busuk. Biasanya warna dia kuning. Kakak tak tahu ini pun bunga tahi ayam juga...:)

lieynanilaz said...

Al...x kusangka bunga taik ayam ni cantik2 belaka...hehe...:)

^baju kurung^ said...

yang pink tu comei

アヌム ちゃん said...

eh yeke ni bunga tahi ayam..rasa mcm yg lain.huhuu

Chik Att said...

sampai hari terfikir ... mkhluk mana yang bagi nama tu ... tak kreatif langsung

ORLANDO AHMAD said...

tiada kata secantik bahasa, tiada gambar secantik lukisan...

ape yg aku mengarut ni?

en_me said...

mana ada senyum sinis.. ketawa guling guling jerr.. ekeke

mana gambar bunga si maya karin tewww makk aii?

AI said...

Kakzakie -

dr kekecik org kate ini le bunge taik ayam...skang ade rupe lain nama sama...nti kite buat n3 yg tu...hehe

AI said...

lieynanilaz -

hehe..mmg cantik tp bau nye kurang menyenangkan...

AI said...

^baju kurung^ -

anak dara mmg le suke warna pink...hehehe

AI said...

アヌム ちゃん -

jya...yg ni le...tp ade lg species lain nye...

AI said...

Chik Att -


makhluk tu mesti dah terpegang dan bau nye melekat kt tgn dia...kan cikgu...hehe

AI said...

ORLANDO AHMAD -

ntah ustad nih...puasa lagi ke?

AI said...

en_me -

amboiii kemain en_me sampai ketawa guling2 yer...(sabarrrr sabarrr) hehehe

bunge maya karin tu xde la en_me, x jumpe pon...

DrSinga said...

Ohhhhhhh....
kita kann ... panggil bunga marigold tu bunga tahi ayam

AI said...

DrSinga -

doc...mase kecik selalu nampak kt tepi2 jln...org kate bunge taik ayam, ye le kot sbb bau nye busuk...

Nur Misnan said...

i like bunga taik ayam..
tapi yang jenis nih baru perasan..
cantik...

AI said...

Nur Misnan -

nur...yg ni selalu kt tepi2 jalan...

nuwairani ismail said...

hihih....rajin dia menyinggah tmpt2 pokok bunga ni...nk bertanam2 jugak...tp malas nak jaga, bleh ke mcm tu?

AI said...

nuwairani ismail -

sbb ade yg bwk pegi, kite ikut je la...hehe

kalo malas jaga tanam kaktus...hehe (cam saya)