KENGKAWAN

Monday, 5 September 2011

Mencari Harum Sundal Malam





♥♥♥



Masih dalam mood hari raya ye semua...dan blog ini pun turut bercuti raya...dan banyak betul nak kene BW ni...


Hari raya...apa yang dicari? Tetibe lak ade orang nak tanam pokok bunga 'harum sundal malam'...ade ke bunge tu? Ke Sungai Buluh dia mencari...penjaga pokok tu pon x tau...yang ada ini > 'sedap malam'...amboiii nama bunga2 ni...kemain kan...



* yg mcm lalang tu le 'sedap malam', kata org tu bungenye wangi...
* yg bunge putih tu x tau pulak pokok ape...bungenye x wangi...





* ini petik kat surau BBB S3...wangi...bunge ape ye?






"Selamat Hari Raya Aidil Fitri"


♥♥♥




40 comments:

bujal X said...

saya jumpa bunga api je banyak~~nak? keh keh~

AI said...

- ooo bujal men bunge api yer...mainkan utk ainul...hehe

en_me said...

chantek kann bunge sundal tuu.. uhuhu

lieynanilaz said...

walaupun saya keje yg terlibat dengan pertanian...tapi inilah pertama kali dengar pokok sedap malam..:)

AI said...

en_me -

mane ade bunge s***** tu...hihi nk sebut pon rase x lalu...hehehe

tapi kate org memalam dia wangi..macam...

AI said...

lieynanilaz -

haha...kite pon baru ni la dgr...bdk jaga pokok tu siap tgk buku...

szar said...

tanam bunga yg banyak kat kubuq cina tu

AI said...

szar -

bunge ape tu doc? kemboja? nti antu lompat2 dtg...huhu

wahida said...

kenapa tetiba saya rasa scary je ni? huhu...

Run Away♥ said...

takot lew bunga ni....teringat pontianak lak...;d

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

munga ni wangi kan ? selalu lalu tepi jalan pepagi ade bau bunga ni :):)

AI said...

wahida -

scary ye...hehe...bukan pontianak bunge je punn...hihi

AI said...

Run Away♥ -

hehe...selalu kalo wangi malam2 org kate ade pontianak ek?

AI said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ -

tapi yg ni xde bau la...salah bunge ni...

Nur Misnan said...

yang, ada jual kat sungai buloh
pegi cari kat depan sepital sg buloh baru...
ada satu lorong jual bunga, kedai tengah2
jika tidak silap...

tapi baunya tidak seharum baru sundal mlm di Afrika..
letak 3 btg jer satu umah bau....

AI said...

Nur Misnan -

tq nur...nti leh ckp kt yg mencari bunge tu...

wahhh..nk yg kat afrika tu la...

NM02 said...

bunga ni kalu kuar bau mmg menyeramkan

ieda said...

ermm aah ramai cakap bunga nie wangi .. bila dgr nama naik seram lak akak nie :)

ps : dik cubalah JCP tuu sedap tau , makan dgn wedges mcm KFC tuu :) email pertanyaan di email ini tau , kawan akak zura1827@yahoo.com

^baju kurung^ said...

pminat bunga sejati btol akak ni. tu bukan bunga cempaka ke?? ehehe, bkn kot.hentam saja

Chik Att said...

Selamat Hari Raya .... baru sempat CA nak ucap ....

AI said...

NM02 -

bile kuar bau mcm cik ponti datang yer?? hihihihihi...

AI said...

ieda -

hehe ieda seram pulak yer...

AI said...

^baju kurung^ -

peminat bunge sejati? hehehe...sebenarnye saje suke amik gambo...(sejak hp ade camera!!!) hahaha kalo idak gune hp cikai...

AI said...

Chik Att -

Selamat Hari Raya juga buat CA...

Hantu Kak Limah said...

tu bukan kategori bunga yg simpul kt rambut keling ke...keh...keh..keh...

Kakzakie said...

Bunga harum sundal malam tu yg kacik-kecik putih kan AL. Bukan yg Al tunjuk ini kakak tak tahu bunga apa....

Kelakarlah HKL kata bunga selit rambut keling..hehehe...

ORLANDO AHMAD said...

ni yg wangi tu kan? hmm malam2 gua lalu kubur sorang2 mesti tercium bau wangi bunga ni..

AI said...

Hantu Kak Limah -

haha...ye ke ...x tau la...tp yg dipegang tu mmg ade bau keling...hehe

AI said...

Kakzakie -

dah salah bunge la kakzakie...byk bunge putih kecik2...tp lain2 rupa tau...

AI said...

ORLANDO AHMAD -

ustad mesti x takut kan lalu tepi kubur memalam...

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Ida,Japan said...

selamat hari raya AI.....kita rasanyet lagi sekali raya kt jepun pas tu balik ler

AI said...

Ida,Japan -

selamat hari raya Ida...ooo thn 2013 la balik msia yer...

fazilzura said...

sweet nye rupe munge tu

AI said...

fazilzura -

bau nye wangi...

Masni Syafie said...

tak pernah tgk bunga sedap malam..bau nye pun xtahu jugak..sedap ker?hehe

selamat hari raya =)

AI said...

Masni Syafie -

- yg dlm polibeg & kt tgn tu bukan bunge sedap malam...hehe...dah silap beli tu...kalo yg betul punye mmg wangi bau nye...

- tq follow , follow u back k...

DrSinga said...

masa kat Floria hari tu..
depa tulis 'bunga Maya Karin'

saya nak beli..
mak saya jeling..
saya tak jadik beli..
takut ada yang bertenggek kang malam malam..

AI said...

DrSinga -

bunge tu dah dibagi nama baru ye doc...glamer sikit kan...

gadisBunga said...

yg mcm rumput tu sundal malam rasanya....

yg gambo bunge petik kat surau tu cam kemuning.