KENGKAWAN

Wednesday, 3 August 2011

Musim Sample Kuih Raya

♥♥♥



Ada yang dah start buat kuih raya ke? Atau plan nak buat kuih ape untuk raya.


Bagi yang berniaga kuih raya time ni dah mula agih2kan sample kuih. Kenyang makan sample kuih raya haha...


Nak beli ke xnak? Kalo x beli, kesian kat yang menjual tu, kalo dibeli pulak kesian kat diri sendiri nak kene bayor bebanyak tu...huaaaaaaaa...





* sample kerepek2 *





* sample kuih2 *



p/s - tiap2 tahun pon beli aje...kehkehkeh...



♥♥♥





44 comments:

gadisBunga said...

tahun ni saya buat kuih raya yg pelik2 sikit. :D

NM02 said...

ai plak...








tiap2 tahun pun minta mak aje.. hehehe

nuwairani ismail said...

alahai...beli aje senang kak...

Cheq Sue said...

beli la sebekas dua...amek ati orang yang oder tuh... kesian pulak nengoknyer

^baju kurung^ said...

tlong mk buat je besenye. kueh beli kdg2 xsedap

*header ramadhan, wewit~

ORLANDO AHMAD said...

kuih raya kat rumah mak gua dah habiskan beberapa balang... kena beli lagi ni rasanyer utk stok raya keh3

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hhihi.....same la..banayk je sample kuih..tak kurang jugakyang paksa soh bli kuoh ..haiyoo...

kucingorengemok said...

rempeyek wak tunot is the best! sebelum puasa dah beli, sekarang duduk² rehat ngunyah kerepek je... confirm akan abis sebelum hujung ramadhan, hehe

miloais said...

setiap tahun.. dan dah bebelas2 tahun iols beli sajorkkkkk!~

sapa nak jual kerepek ngan iols???
sila... sila.... :D

AI said...

GB - wahhh kuih pelik2 ? jgn rase nye pon pelik dah le ye...:)

AI said...

NM02 - kite dedulu pon camtu gak...mintak kat mak...hehe

AI said...

Nani - mmg le selalu pon beli aje...pastu sampai raya tahun depan pon ade lagi...huhu

AI said...

Cheq Sue - hehe...dah oder pon...

AI said...

^baju kurung^

- wewitt rajin anak mak...

- pernah beli choc chip yg katenye sebijik cam famos amos....hampeh!!

AI said...

Orlando - lahaiii...kuat makan bulan posa ni yerr...

AI said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ -

- pakse2 beli tu yg x best tu kan...

Ida,Japan said...

sama la ngan akak AI, masa kt mesia dulu pun beli, mana ada masa nk buat, tambah posa...weekend pun sibuk ngan kerja rumah jugakk

AI said...

KOG - nak oder jugak...

AI said...

miloais - hahaha beli lg senang kan kan...(dpt yg x sedap rase nak lempar je kuih tu!)

- pernah beli kuih tart seblm raye dah berkulat!!!

AI said...

Ida, Japan - kat sane raye camne? best tak?

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

hehe..tahun ni xtau nak wat sekut ape.. :(

wahida said...

saya pun tiap2 tahun pun beli jer...hehe...

mmg musim sample kuih raya skang ni..ramai tul budak2 opis saya berniaga...nak beli yg kat A kang, si B lak sentap tak beli kat dia...adeh la...sudahnya, tak yah beli kat dorang, suh hubby beli je kat opis dia, senang...hehe..

julietchun said...

beli 2-3 jenis cukup dah :D

AI said...

~L.o.L.i.P.o.P~

- buat le sekut lolipop...mesti sedap!

AI said...

wahida - hehe...same le kite...

AI said...

julietchun -

nak oder ngan juliet la bole? juliet dah pandai wat kuih kan kan...

en_me said...

baru puasa 4 hari makk.. ahaha

fazilzura said...

Zr pun ado jual kuih ray a... masuk thn ni dh 5thn ler..

mama pun dh x larat nk wat kuih, kiteorg beli jek

AI said...

en_me - kene buat persediaan awal2...hehe

AI said...

fazilzura - beli lagi senang kans...

DrSinga said...

ada yang bagi sample .. tapi buat nengokkk je....
apakehe??

Kakzakie said...

Belum rasa lagi kuih raya mahupun sample. Kerja dgn bangsa asing macam inilah....:(

AI said...

DrSinga - kalo dia bagi nengok aje...kite pon nengok aje le xyah beli kan kan...

AI said...

Kakzakie - kene buat sendiri le nampaknye...

kakngah said...

sama la...
tak pun.. import dari kampung kehkehkeh!!!

AI said...

Ngah - wahhhh senang kan...hihi

Hantu Kak Limah said...

tahun ni aku jamu org dtg umah beraye dgn jajan tamtam dan kopok cheeze ring...keh..keh..keh...

AI said...

HKL - itu utk bebudak mmg dia org suke...kalo mak & bapak budak camne?

lieynanilaz said...

walaupun aku ni bujang tapi suka nau beli hat yg tunjuk sajork..kek ajelah buat itupun yg segera...miahahaha...

Papa Mifz said...

tu lah byk betul sample kuih raya tahun nih...xbeli kang kecik hati lak...nak beli mcm dah byk jer dah beli...hehe

AI said...

lieynanilaz - kene belajo buat kuih tau...nti nak bagi bakal mak mertua...hehehe

AI said...

Papa Mifz - sorang supplier beli satu dah le...

NM02 said...

kepek2 tu harga setengah kilo kah?

AI said...

NM02 - alahai...xtau le pulak...gamak nye le...