KENGKAWAN

Wednesday, 10 August 2011

Bukan Pasal Yang Di Masak




♥♥♥









Bukan nak citer pasal bende yang dimasak tu....orang lain lagi terer bab masak memasak ni. *comot je paper cup tu dek tepung kek hehe...



Lagipun bahan memasak ni guna yang dah siap camni...cuma tambah telor dan butter aje lagi...








Sebenar nya nak tunjuk pengukus yang digunakan tu...hehe...pengukus tu kan BONUSLINK yang bagi... hihi redeem lah ape lagi...









♥♥♥
  


43 comments:

nuwairani ismail said...

wow!!! mantap pengukusnya! canggih manggih! bertingkat2 lagi...pasni leh la rajin lagi buat kuih kukus..hihih

szar said...

OMG.....you did it!!!!

AI said...

Nani -

mantap dan comel kan pengukus nyer...hihihi

AI said...

szar -

doc...i did what? the cakes? alahai gune d'ros tu aje...no surprise at all...

szar said...

gua rase nak nangis....sebak...sebab tengok lu masak!!!!!

AI said...

szar - huhuhu...begitu sekali pandangan mu pada ku...

Ida,Japan said...

bestnyer nmpk pengukus AI...tingkat2 lagi...bole stim byk2 sekali gus..senang kerja

zonaku said...

sgt berkenan dgn pengukus ni....................





walau x pandai memasak...

L said...

ibadah sunat vs menda haram
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

kakngah said...

ni sume buat aku gigih nk kumpul mata bonuslink ...

ORLANDO AHMAD said...

canggih pengukusnyer, ade design macam baldi sikit hehee

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya kukus guna dapur gas dan pengukus periuk yg lubang2 tu je ...hihihi...nanti nak kena cari satu lah yang macam ni :) :)

AI said...

Ida,Japan - nak kene kukus selalu ni, goreng2 byk kolesterol..hehe

AI said...

zonaku - samalah kite hihihi

AI said...

L - hai L...

AI said...

Ngah - tu lah nak redeem camera lambat le nk dapat hehe

AI said...

Orlando - ooo mcm baldi ek...ade yg nk kene kukus orlando nih...kuikui

AI said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡

- kukus camtu kite ade, mak bagi...♥♥♥

*mawar - iklan tgh2 kt blog mawar tu ganggu pembacaan le..boleh ubah tempat lain...hehe kite lak soh ubah...

Kakzakie said...

Cantik pengukus tu Al. Kalau nak stim apa-apa dah mudah sekarang kan...

AI said...

Kakzakie - kalo cantik tapi x diguna pon buat ape kan...tu yg menerai buat kek segera...hehe

Hantu Kak Limah said...

best nye...
aku punya kad bonuslink abis jahanam buat sendal pintu...huhuhuhuhu....
baling sebijik due kuih tu...huhuhuhu...

NM02 said...

udah ku duga

AI said...

HKL - buat baru kad tu...online pon boleh.

AI said...

NM02 - ape yg ko duga yang?

Papa Mifz said...

kalo nak redeem bonuslink point beli spec or sunglass ke dtg la kedai papa mifz yer..:)

L said...

anda seorang yg pemarah?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jangan-marah.html

Chik Att said...

tak pernah ..redeem pun bonus bonuslink ..

AI said...

Papa Mifz - boleh yer?

AI said...

CA - redeem la nnti points expired...

julietchun said...

pasni makin rajin ke dapur lah :D

AI said...

julietchun - xle jugak...hehe

miloais said...

cun beb pengukus uols tu!

isi yg dimasaknya tu bagaimana rupanya???
terer banget uols memasak ni!

AI said...

miloais - isi yg dimasak tu boleh lah makan...kek segera aje pun...hehe

アヌムちゃん said...

bestnyee dpt pengukus freeee :)

Lovely Kitchen said...

cantikknya kukusan tu...lg cantik sbb dpt free kan....rezeki2...salam ramadhan

en_me said...

rajinnyer makk memasak tewww.. ehehe

AI said...

アヌムちゃん - hehe best sangat..

AI said...

Lovely Kitchen - btol btol btol...hehe..salam ramadhan jua buat LK

AI said...

en_me - haha...rajin la sangat...

DrSinga said...

kalau kukus comel macam tu...
hari hari saya mengukus....

ni.. saya punya ...kukus gedabak yang duduk bawahhhhh robok...koserrr nak keluarkan..

AI said...

DrSinga - doc, kukus tu malas pulak nk kuarkan dr kotak...hehe

fazilzura said...

senang dak masak kek tu ? ado nmpak kek segera tu ..

AI said...

fazilzura - senang sgt...xyah gune blender ke ape ke...gune sudu aje utk kacau...