KENGKAWAN

Tuesday, 4 October 2011

Friday, 23 September 2011

Gelagat 'Balita'

♥♥♥




Semalam baru belajar perkataan 'balita' dari KOG. Teringat kat sorang 'balita' yg jumpe masa gi beraya ari tu. Anak sape la tu...







Sepanjang kami kat situ memang dia x duduk diam...sampai bawah kerusi pon dia masuk dan x pulak terantuk kepala dia tu...dah biasa lah tu, memang rumah dia pon...





♥♥♥

Thursday, 22 September 2011

Tak Kesian Ke

☺☺☺




Kesian tak? x kesian pon...geli ade lah...





* bukan snap sendiri sbb kite geliiiiiii...





☺☺☺






Wednesday, 21 September 2011

Apa Yang Istimewa Nya

♥♥♥



Gambar kedua-dua bunga ni diambil masa lalu di satu kawasan perumahan tanpa pengetahuan tuan rumah...x pe kan...ooo tuan bunga mintak halal yer...



Tapi nape sampai nak masuk blog...sebab...





* unik nya bunga ni...masa putik warna putih...bile kembang jadi warna merah...magic kan






* yg ni pulak...sekali pandang cam orkid plastik...pandang lagi...ehhh betul punye lah...



p/s - seblm ade blog dan hp ade camera, x pernah pon kesah pasal bunge ke, serangga ke...tetibe lak sekarang jadi cenggini...hehehe...dan ade plk nk bawak kite gi chiang mai utk amik gambo bunge...hahaha...tunggu aje la, kalo jadi boleh gelak guling2...kalo x jadi...tunggu je aku asik menjeling...kahkahkah...




♥♥♥




    


Tuesday, 20 September 2011

Bukan Open House

☻☻☻



Jom makan sate...tapi bukan kat open house...ini kat kedai...









* yg ni sate perut...tapi potong arrr...terasa sgt kelembuan nyer!!!



Serik dah nak order sate perut...rase cam nak terkeluar isi perut masa tu...



☻☻☻

Monday, 19 September 2011

Penunggu

☺☺☺



Nampak sangat x berjaga...sampai dah ade penunggu. Wahhh ini sangat bahaya, jadi... sebelum mengganggu seisi rumah baiklah dihapuskan.


 





Sampai dah berumahtangga dan beranak pinak dia disitu. Pagi tadi dah selamat kene tetak ...


* update...(20/9/2011)





* diambil petang semlm setelah dipancung pagi nye...






* pagi tadi...dia dtg lagi walopon rumah nye dah xde...



☺☺☺

Tuesday, 13 September 2011

Yang Ini Ke?

♥♥♥



Ada yang cakap bunga 'Tahi Ayam' lain dari gambar N3 yg lepas. Rasa nya bunga ni yang dimaksudkan...













* haisshhh..yg lalat 2 ekor ni buat ape pulak...kt public pon sempat yer...


 



* pasni nak letak gambo semua bunge2 yg amik kat sg buluh tu + gambo bunge masa raya...hehe, jgn sampai ade yg termuntah nnti...hihi

♥♥♥



Monday, 12 September 2011

Lantana Camara Si Tahi Ayam

♥♥♥


Nama diluar negeri kemain glamer...bile datang Msia jadi 'Tahi Ayam'. Kesian dia...rupa cantik. Orang Msia x pandang pada rupa, tapi pandang pada poket bau nye. Walo rupe ko cantik, kalo poket kosong bau nye busuk dapat lah nama yang busuk jugak...



Jom tengok si 'Tahi Ayam'...













* Masa En Asben sibuk mencari pokok bunge 'Maya Karin' - (drSinga kabo nama baru utk Harum Sundal Malam kt Floria, Putrajaya aritu), haku sibuk amik gambo bunge2 kat Sg Buluh tu dgn hp yg dah nak abis bateri!!!

* Sape2 yg ade kamera canggih tu jgn le senyum sinis nengok gambo2 ni yerrr... T_T




♥♥♥

Friday, 9 September 2011

Bahan Lama

♥♥♥



Ini bahan untuk Ramadhan...tapi baru nak letak...xpe la kan...hehehe...ape tu? Benda ni je ha...orang bagi kat en.asben...











* yg ini the only one yg kite dpt... dari Telekom...TQ Mr Ilham...







♥♥♥

Monday, 5 September 2011

Mencari Harum Sundal Malam





♥♥♥



Masih dalam mood hari raya ye semua...dan blog ini pun turut bercuti raya...dan banyak betul nak kene BW ni...


Hari raya...apa yang dicari? Tetibe lak ade orang nak tanam pokok bunga 'harum sundal malam'...ade ke bunge tu? Ke Sungai Buluh dia mencari...penjaga pokok tu pon x tau...yang ada ini > 'sedap malam'...amboiii nama bunga2 ni...kemain kan...



* yg mcm lalang tu le 'sedap malam', kata org tu bungenye wangi...
* yg bunge putih tu x tau pulak pokok ape...bungenye x wangi...





* ini petik kat surau BBB S3...wangi...bunge ape ye?






"Selamat Hari Raya Aidil Fitri"


♥♥♥




Tuesday, 30 August 2011

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

♥♥♥





Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Maaf Zahir Batin

to all my bloggers friend...

Dr Singa, Yani, Szar97, Lieynanilaz, Hisham, Nuwairani,
Cheq Sue, Gadis Bunga, Bujal X, Miloais, Mat Gebu, Chichi, Kjee, Orlando Ahmad, Syahidd, Sunah, Nora, Arel, Zonaku, Mutiara Bernilai, Luahfikiran, Mama2Q, Eppoe, IdaHCT, Mawar Berduri1, Hantu Kak Limah, Ali, Hanim, Chik Att, Niezzareena, Mawar Berduri2, Jya, Lolipop, Fuzidss, En Ady, Normi, Mashitah, Maira Anjami, Kakzakie, Aidahjune, Kellylovetrish, Musollaehsan, Kacak gc, Ann Huda (Ate), Leeya Abdul, Baju Kurung, Gha-this, Papa Mifz, Ieda, Hanez, Ucu, Run Away♥, Liza...also KOG, Ngah, en_me, Julietchun, Fazilzura, Kakinakl ...(siapa lagi...kalo ingat nanti tambah kendian hehe)




♥♥♥




Thursday, 25 August 2011

Dah Nampak Anak Bulan






♥♥♥



Malam tadi beria2 dia panggil suruh tengok...







'Tengok tu, anak bulan dah keluar...dah boleh raya...' kata bujang kecik.


Amboiii...x sabar nak raya ye...




♥♥♥


Wednesday, 24 August 2011

Duit Raya




☺☺☺




Duit raya - nak ikut idea Bujal X ...bagi duit siling...hehehe...









☺☺☺


Monday, 22 August 2011

Manis Nye Kurma Ini




♥♥♥



Tadi kan dah buat satu N3...ni ade lagi...bole la kan sbb weken x dpt nak letak N3 sebab sibuk ngemas rumah, mop lantai, basuh+sidai+lipat baju, masak2 ngukur jalan (hehehe...yg benor nyer).



Sebelum ni dapat yg kecik aje...bingkisan ke2...hah amik ko...sebesar dulang! makan lah kurma tu puas2...manis nye kurma ini...hehehe (sila jangan jeles yerr...). En asben juga lah yg dapat, bukan kite...






* ade yg nak enter frame tangan le pulak...





♥♥♥

Journey Into The...



♥♥♥


...cactus flower!


Tajuk je gempak...cerita pasal benda yang sama...hehe...yang ini pasu ke3 dari 4 pasu yang dah berbunga. Tinggal lagi satu pasu masih anak dara belum berbunga.


Balik tarawikh semalam tengok dah kembang, ambik jugak la walopon sebenar nye malas dah...



* malam - 10.30 ++









* pagi tadi - 7.00++






p/s - kalo ade dslr + micro lens kebendetah mesti canggih kan...



♥♥♥



Thursday, 18 August 2011

LengBanCau




♥♥♥



Ishhhh...pebende tu? haha...ni dia...



*ooppsss...bukan yg ni...ini ntah dr mane la pulak...





* ni dia - lengbancau - lengkong bandung cincau!!!
(huduh je rupa nyer...hehe)



Rugi kan kalo beli lengkong (agar-agar) kat Bazar Ramadhan...RM1.00 utk 3 ketoi kecik kenet. Separuh plastik agar-agar boleh dpt sebekas ni ha...3-4 hari baru abis makan.


Rasa nye?...hmmm boleh la makan...nak kate x sedap dah abis dah...ok lah tu kan...



p/s : Szar97 hang x nanges ke tgk lengbancau aku nih!!! hahaha!!!





♥♥♥

Monday, 15 August 2011

Bingkisan Pertama



♥♥♥




Bingkisan pertama sempena bulan Ramadhan...dari si dia untuk en asben. Amboi...si dia yer...haha...alahhh Bank Rakyat (Ar Rahnu) yang bagi...(*kecik aje...bagi le besor2 sikit...hehe...dasar tamak! ). 









* haissshhh...gambar yg ku snap semakin x menjadi...kabur...*




♥♥♥






Wednesday, 10 August 2011

Bukan Pasal Yang Di Masak




♥♥♥









Bukan nak citer pasal bende yang dimasak tu....orang lain lagi terer bab masak memasak ni. *comot je paper cup tu dek tepung kek hehe...



Lagipun bahan memasak ni guna yang dah siap camni...cuma tambah telor dan butter aje lagi...








Sebenar nya nak tunjuk pengukus yang digunakan tu...hehe...pengukus tu kan BONUSLINK yang bagi... hihi redeem lah ape lagi...









♥♥♥
  


Tuesday, 9 August 2011

Nak Letak Juga Lah





♥♥♥



Ramai yang letak masakan yang sedap2 untuk berbuka...kite ni...isnin sampai jumaat dan sabtu dok membeli jer...ahad pon beli jugak...huaaaaaa...


Tapi tu ade excuse...sape soh kite ikut kuar ahad ari tu sampai petang...mane sempat nak masak...kan kan


Beli jugak lah jawab nye ahad lepas...



* 4 ayam kabsah - regular
* 1 kamben kabsah - large




Beriani Saba' lagi... ade orang tu tamak, oder kamben kabsah besar punyer... sampai 3 ari baru abis makan... (bukan saya sbb saya x suke kamben...)





♥♥♥